"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2020. február 11., kedd

~ KÓKUSZOS ZABKÁSA CSOKISZÓSSZAL ~


















Majdnem minden nap eszem zabot, mint egy jóravaló paci. Egyrészt szeretem az ízét, másrészt pedig élvezem a jótékony hatását. Az emésztőrendszert fantasztikusan karban tartja. Legalábbis nekem. Ajánlom kipróbálni, mondjuk egy hétig. Szóval ez a desszert finom és hatékony. Kóstold meg! Kevesebb mint fél óra alatt elkészül és egy finom desszert...


Hozzávalók 4 személyre: 1 bögre zabpehely, 1,5 bögre tej, 1 bögre víz, 3-4 evőkanál kókuszreszelék, 1 csipet só, ízlés szerint barna cukor vagy méz. Csokiszósz: 1 bögre víz, 4-5 evőkanál keserű kakaópor, 3-4 csapott evőkanál étkezési keményítő, 1 csipet só, ízlés szerint barna cukor vagy méz. Továbbá: kókuszreszelék.


A vizet, a tejet lábosba töltjük, majd hozzászórjuk a zabpelyhet és a kókuszt. Ízesítjük a sóval, a cukorral vagy a mézzel. Lassú tűzön puhára főzzük. Lefedve langyosra hűtjük. Puding sűrűségűnek kell lennie, ha kell, még teszünk hozzá folyadékot. A csokiszószhoz mindent egy láboskába mérünk, csomómentesre kikeverjük és puding szerűre megfőzzük. A zabkását desszertes poharakba kiadagoljuk, szórunk rá egy vékony réteg kókuszreszeléket, majd rámerjük a csokiszószt. Letakarva tálalásig behűtjük.






2 megjegyzés:

  1. Ó nagyon szeretem a zabkását, csak megköszönni tudom a receptet, kipróbálós:)
    Megtudhatnám, honnan vannak ezek a desszertes poharak? Nagyon tetszenek:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Morgiana!

      Ezeket a kis lekváros üvegeket a Müller-ben vettem nyáron. Hátha van még. Üvegtető is van hozzá. K.

      Törlés