"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2020. január 21., kedd

~ SONKÁS SZÍV ~














Reggel, mielőtt elindultam munkába, gyorsan megsütöttem ezeket a sonkás szíveket. Volt hozzá minden, úgyhogy hamar el is készült. Frissen az igazi, de mondjuk ideje sem volt kihűlni. Ha lett volna időm, magam gyúrtam volna a leveles tésztát, de most jó volt a bolti is. Kóstoljátok meg, nagyon finom!


Hozzávalók: 2 csomag friss / tekercselt / leveles tészta, 100 gr. Prosciutto sonka, 50 gr. reszelt parmezán sajt, 1 tojás a lekenéshez, 1 evőkanál mák a szóráshoz. 


A leveles tésztát kitekerjük, majd rátesszük a sonkaszeleteket és megszórjuk a parmezán sajttal. Rátesszük a másik leveles tésztát, kissé rányomjuk,majd egy éles késsel ujjnyi szélességben felvágjuk csíkokra. 




A csíkokat megtekerjük spirálisan, majd szívecske formára igazítjuk. A kész szíveket áttesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire.




Tetejüket lekenjük a felvert tojással és megszórjuk a mákkal. Előmelegített, 180 °C-fokos sütőben pirosra megsütjük. Frissen tálaljuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése