"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2019. március 10., vasárnap

~ KATSUDON ~
















Ma " japánul" ettük a rántott csirkét... A Katsudon, vagy ahogy másként is nevezik, a Tonkatsu, egy japán csirkés étel. Ha esetleg nem reggeliztünk, akkor ezzel a fogással azt is letudhatjuk egyben, mert van benne hagymás tojásrántotta is. Egy sima rántott csirkemell vagy netán filézett csirkecomb, kevés párolt rizs és máris összeállt a főfogás. Nagy szaktudás nem kell hozzá, mégis egy különleges ételt varázsolhatunk a tányérunkra pár pillanat alatt. 


Hozzávalók 4 személyre: 2 egész csirkemell filé vagy csontozott felső comb, 3 fej hagyma, 6 tojás, 1 evőkanál szójaszósz, só, őrölt fekete bors, 2 szál újhagyma, olaj. Tálaláshoz: párolt rizs.


A csirkemelleket elfelezzük, sózzuk, borsozzuk, majd bepanírozzuk / liszt-tojás-zsemlemorzsa/ és forró olajban ropogósra megsütjük. Félretesszük pihenni. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és szálasra felvágott hagymát lepirítjuk rajta. A végén hozzáadjuk a szójaszószt is. A húst felszeleteljük, ráültetjük a sült hagymára majd a villával habosra felkevert tojást a hús köré öntjük. Összesütjük az egészet. Tálaláskor a tojásos húst a párolt rizsre tesszük és megszórjuk a tetejét vágott újhagymával. Forrón tálaljuk. Laktató és nagyon finom! 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése