"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2017. szeptember 12., kedd

~ KÁVÉS~NUTELLÁS PANNA COTTA ~
















Kalória ide vagy oda, ezt a Panna cottát muszáj volt megkóstolnom. Bár a Nutellával engem ki lehetne üldözni a nagyvilágból / szerintem émelyítően édes.../, de most valahogy itt megbújva, elfért a selymes krémek között. Mondjuk nem is tettem bele sokat, talán azért... Különben is, ádáz szemek figyelték a mozdulataimat, hány kanállal csempészek ki a nutellás üvegből, mert ez nagy kincsnek számít ám itthon! Még jó, hogy csak egyvalaki kedveli a famíliából, nem győzném beszerezni... Egy ilyen krémes kehely, kész kényeztetés egy-egy tartalmasabb főfogás után. Szeretem ezeket a desszerteket, mert nincs velük sok teendő, és szinte percek alatt elkészülnek és még sütni sem kell hozzá semmit. Viszont a mogyorót, azt kötelező hozzá megpirítani, mert a mogyoróban lévő olajok, a hő hatására adják ki magukból a legfinomabb ízeket. Csak ne lenne ilyen drága... Ez a török mogyoró... jaj, zacskószámra tudnám enni... Visszatérve a desszerthez.... baromi finom....!!!!
Ölet: Pinterest

Hozzávalók 4 személyre: 250 ml. kókusztej, 250 ml. tejszín, 3 evőkanál cukor, 1 kávéskanál vanília esszencia, 3 csapott kávéskanál instant kávé granulátum, 4 evőkanál Nutella, 5 lap zselatin, 1 csipet só. Díszítésre: 50 gr. török mogyoró.


A zselatinlapokat hideg vízbe beáztatjuk, hogy zseléssé váljanak. A tejszínt és a kókusztejet egy kisebb lábosba töltjük és elkezdjük melegíteni. Hozzákeverjük a cukrot, a csipet sót és a vanília esszenciát. Addig melegítjük, amíg feloldódik benne a cukor. Amikor már meleg, de nem forr, beletesszük az addigra már zseléssé vált, lecsepegtetett zselatint. Elkeverjük, hogy teljesen feloldódjon benne. A keveréket elfelezzük és az egyik felébe belekeverjük a kávégranulátumot. A fehéren maradt keveréket kiosztjuk 4 kehely aljába, majd betesszük a mélyhűtőbe kb. 20 percre, hogy megdermedjen. Mikor majdnem szilárd a tejkrém teteje, rákanalazzuk a kissé megmelegített Nutellát, és végül rákanalazzuk a kávés tejkrémet is. A kelyhek tetejét fóliával letakarjuk és tálalásig behűtjük. 1-2 óra kell, hogy rendesen megdermedjen és pudingszerűvé váljon. Tálaláskor pirított török mogyoróval megszórjuk a desszertek tetejét, és úgy kínáljuk. Nagyon kellemes édesség!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése