"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2017. szeptember 17., vasárnap

~ FORRÓ MOGYORÓS CSOKOLÁDÉ ITAL~













Beköszöntött az ősz a maga színeivel, ízeivel és esőtől áztatott kertjeivel. Szeretem. Jöhetnek a forró italok, melyek megmelegítik a kezünket, a lelkünket és az egész bensőnket. És persze jön az alma, a sütőtök és a csonthéjasok ideje is. Mind, mind finom alapanyag egy-egy étel elkészítéséhez. Egy klasszikussal forró itókával indítok, egy csipet mogyoró ízzel megfűszerezve. Kedvenc fotelunkban üldögélve, egy könyvel a kezünkben, puha takaróval körül ölelve a legjobb kortyolni való...


Hozzávalók 2 személynek: 200 ml. kókusztej, 200 ml. tej, 2 kanál barna nádcukor, 2 kanál sötét kakaópor / cukrozatlan /, 1 csipet só, 1 csipet fahéj, 1kávéskanál kukorica keményítő,1 dl víz, 2 nagy kanál Nutella. Díszítésre: tejszínhab, keserű kakaópor.


A tejet a kókusztejet, a cukrot, a sót, a fahéjat és a kakaóport egy láboskába töltjük, és felmelegítjük. A kukorica keményítőt a vízzel simára keverjük és ha már majdnem forr a tejalap, lassan habverővel kevergetve hozzá folyatjuk. A tüzet mérsékeljük és habverővel addig keverjük,míg csomómentes és szép sima krémes nem lesz. Ha elkészült poharakba töltjük, tejszínhabbal és kakaószórással tálaljuk. Igazi melengető itóka.





1 megjegyzés:

  1. Szia!
    Érdeklődni szeretnék, hogy a Nutellát pontosan mikor és mibe kell belerakni, illetve a kanál alatt evőkanalat értesz?
    Köszönöm előre is! :)

    VálaszTörlés