"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2017. július 26., szerda

~ NYÁRI TÉSZTASALÁTA ~

















Lánykám állandóan emleget egy bizonyos tésztasalátát, amit a körúton szokott enni, ha az apjával elmegy Pestre. Gondoltam ma meglepem vele, mert már régen evett, és szerintem már el is felejtette. Örült is neki nagyon és azt mondta, hogy hasonlóan finom lett, mint amit enni szokott. Bár valóban eltér a vendéglőitől, de ha egymás után két tálkával is szedett belőle, akkor szerintem tényleg jól sikerült. Jól behűtve a legjobb. Lehet csirkével, pulykával vagy hallal készíteni. Ha netán valaki vegetáriánus, akkor mehet bele dupla adag sajt is.


Hozzávalók: 1/2 csomag csavart tészta, 300 gr. harcsafilé, 2-3 kanál olaj, 1 fej lila hagyma, 1 nagyobb kemény paradicsom, 1/2 kígyóuborka, 1 csomag mini mozzarella sajt, 1 csésze főtt, morzsolt kukorica, 1 közepes sárgarépa. 1/2 csokor petrezselyem. Öntet: 1/2 csésze majonéz, 170 gr. sűrű tejföl, 1/2 citrom leve, 1 csapott kanál porcukor, ízlés szerint só, őrölt fehér bors, citrombors.


A tésztát sós-lobogó vízben "al dente " megfőzzük, majd leszűrjük és teljesen kihűtjük. Míg fő a tészta, addig a hal/húst felcsíkozzuk, sózzuk, citromborssal fűszerezzük, majd egy kevés olajon lepirítva megsütjük. A paradicsom magját kivágjuk és a húsát apró kockákra felvágjuk. Így teszünk a sárgarépával, az uborkával, a lila hagymával és a mozzarella sajttal is.




Elkészítjük az öntetet is. A majonézt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, a citrom levét, a porcukrot, a sót és egy csipet őrölt fehér borsot. Kikeverjük. A tésztát egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a felaprított dolgokat, a vágott petrezselymet és a végén az öntetet. Lazán forgassuk össze az egészet, majd pár darabka sültet tegyünk a tetejére, mert az ott olyan jól mutat / szerintem /. Tálalásig hűtsük be. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése