"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2017. július 17., hétfő

~MOKKÁS CHIA PUDING ~














Chia magot mostanság elég gyakran veszek. Szeretem. Sok macera nincs vele, mert az ember elkeveri ezzel-azzal és máris mehet a hűtőbe pihenni. Az idő pedig megteszi a hatását, mert ezek az apró magocskák a nedvességtől szépen megdagadnak, kocsonyássá válnak és magukba szívják az éppen aktuális ízeket. Lehet gyümölcsökkel, kókusztejjel vagy mint most, kávéval készíteni. Finom és különleges desszert. És nem utolsó sorban, baromi egyszerű.


Hozzávalók: 200 gr. feketekávé, 100 gr. tejszín, 100 gr.tej, 2evőkanál méz, 2 kávéskanál barna cukor, 1 csipet só, 8 evőkanál chia mag. Díszítéshez: 200 gr.tejszín, 1 evőkanál reszelt csokoládé.


A lefőtt kávéhoz keverjük a tejet, a tejszínt, a mézet, a sót és a barna cukrot. A végén a keverékbe szórjuk a chia magot és pár percig kevergetve megvárjuk, míg a magok kissé felpuhulnak. A kész keveréket kiadagoljuk a poharakba, fóliával letakarjuk és 2-3 órára , de jobb ha egy egész éjszakára betesszük a hűtőbe pihenni. Tálaláskor tejszínhabbal és reszelt keserű csokoládé reszelékkel szórjuk meg.








2 megjegyzés:

  1. 200 g kávé kell? Nem lesz az nagyon erős?

    VálaszTörlés
  2. 2 dl.lefőtt kávé kell, természetesen ez egyénenként változik, kinél milyen erős egy lefőtt fekete kávé. Ha túl erősnek gondolod, akkor a tejszín vagy a tej mennyiségét növeld meg a kávé mennyiségéhez képest. Lényeg, hogy 400 ml összmennyiség megmaradjon.

    VálaszTörlés