"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2017. július 7., péntek

~ BULGURSALÁTA FEKETE BABBAL ~















Nyáron sokat grillezünk, sütögetünk a teraszon, így jó néha valami mást, valami új ízt belecsempészni a jól megszokott ízekbe. A sültekhez nagyon szeretjük, de már kissé unalmasnak tartjuk a káposzta salátát, a majonézes burgonyát, vagy a görög salátát... Pont ezért nyúltam valami máshoz. A bulgur jutott eszembe. Egy kissé be zöldségelve, egy pikáns mustárszósszal nyakon öntve került az asztalunkra. Falták. Annyira finom! Ajánlom megkóstolni. És jó hír, kevés kalória van benne.


Hozzávalók 4 személyre: 2 pohár bulgur, 2 kanál olaj, 1 kígyóuborka, 1 lila hagyma, 1 piros kaliforniai paprika, 1 sárga paprika, 1 doboz fekete bab, 1 magozott chili paprika, 1 csokor petrezselyem, só. Öntet: 4 kanál olaj, 2 kanál mustár, 1 citrom leve, 1 csipet só.


Egy serpenyőben felforrósítjuk a két kanál olajat és ráöntjük a bulgurt. Kevergetve átpirítjuk. Másfélszeres vízzel felöntjük és sóval ízesítjük. Lefedve, mérsékelt tűzön 10-15 perc alatt készre pároljuk. Míg fő a bulgur, addig feldaraboljuk a zöldségeket. Az uborkát, a paprikákat, és a lila hagymát apró kockákra felvágjuk és egy tálba szórjuk. A babkonzervről leöntjük a levét, átöblítjük és lecsepegtetjük. A babot is a zöldségekhez adjuk. A petrezselymet leszárazzuk és felaprítjuk. A citromlevét kinyomjuk, héjából lereszelünk egy kicsit. A langyosra hűlt bulgurt a zöldségekhez keverjük, rászórjuk a vágott petrezselymet a reszelt citromhéjat és alaposan átkeverjük az egészet. Az öntet hozzávalóit egy tálkába mérjük és habverővel sima eleggyé keverjük. Az öntetet a salátára öntjük és lazán átforgatjuk. Langyosan kínáljuk sültek mellé.









1 megjegyzés:

  1. Ezt holnap tutira megcsinálom!Nagyon finom lehet és illik a diétámba!Köszönöm!

    VálaszTörlés