"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2017. június 4., vasárnap

~ THAI LASKALEVES ~












A soron következő gombaszállítmányomban aranylaska volt... Hm, bevallom még nem találkoztam vele, csak a sima szürke társával. Végül is ízében nincs különbség a kettő között, csak a kinézetükben. Ezek jóval kisebb és szép aranysárga tölcsérrel rendelkeznek, mint a hétköznapi társaik. Piros fűszerrel nem akartam színét szegni, ezért a kurkumánál és a sáfránynál döntöttem. Thai levest főztem belőle tojással és zöldhagymával. Nagyon finom lett és percek alatt elkészült. 


Hozzávalók 4 személyre: 500 gr. arany laskagomba, 3 szál zöldhagyma, diónyi gyömbér, 2 nagyobb tojás, 2 kanál olaj, 1 kanál szezám olaj, ízlés szerit só, 1 mokkáskanál kurkuma, 1 csipet sáfrány, 1 kanál rizs ecet.


A gombát leöblítjük, a szárvégeket levágjuk és ujjnyi vastagon felcsíkozzuk. 2 zöldhagymát vékonyan felkarikázunk és egy kevés olajon pirítani kezdjük. Mikor a hagyma sült egy kicsit, hozzáadjuk a reszelt gyömbért és a gombát. Óvatosan kevergetve kissé lepirítjuk az egészet. Mikor a gomba összeesett kissé, sózzuk és fűszerezzük a kurkumával, a sáfránnyal és a szezám olajjal. Felöntjük 1,5 liter vízzel és felforraljuk. 5 percig főzzük a levest, majd a felütött tojásokat elkeverjük benne. Ne kevergessük túl, hogy a tojásból legyenek nagyobb fátylak is a levesben. Tálaláskor vágott zöldhagymával megszórjuk a leves tetejét, elkeverjük benne a rizs ecetet és forrón kínáljuk. Tökéletes előétel, különleges ízzel.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése