"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2015. május 15., péntek

~ CSÍPŐS BABPÖRKÖLT CUKKINIVEL~












Egy gyors vacsora a spájzban talált finomságokból... Szeretem az ilyen kihívásokat, amikor halvány lila fogalmam sincs, hogy mit főzzek. Maga az étel, csak akkor körvonalazódik meg előttem, amikor belépek a kamrába és szembesülök azzal a ténnyel, hogy egyáltalán mi is van itthon. Lássuk mit rejt a kamra! Persze ilyenkor a legéhesebb és a legtürelmetlenebb a család, hogy mielőbb kaját!... Kizárólag valami finomságra vágynak, ami gyorsan elkészül, ízes, különleges és egyben laktató is. Nos, azt hiszem, hogy ez a főétel az összes kritériumnak most meg is felelt... Már csak abból gondolom, hogy tálalása után rögvest elfogyott mindenkinek a tányérjáról... Csak úgy lapátolták befelé! Mielőtt leírom a receptjét erősen vissza is kell emlékeznem, hogy mik is kerültek bele, ebbe a babos - csípős cuccba... Lássuk!


Hozzávalók: 2 szál új hagyma zöldjével, 4-5 szelet húsos bacon szalonna, 2 kanál olaj, 1 szál csípős száraz kolbász, 1 doboz konzerv vörös vesebab, 1 csésze főtt kukorica, 1 zsenge cukkini, 4-5 levél friss bazsalikom, 5 db füstölt virsli, só, bors. Tálaláshoz: jázmin rizs.



Az olajat felforrósítjuk egy mélyebb serpenyőben, majd lepirítjuk rajta a felkockázott bacon szalonnát, a vékony karikákra felvágott új hagymát és a kisebb kockákra felvágott csípős kolbászt. Mikor lepirult, hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot és a kukoricát. Egyet forralunk rajta. Sóval és őrölt fekete borssal ízesítjük a ragut. A bazsalikomot felaprítjuk, a zsenge cukkinit apró kockára felvágjuk. Hozzáadjuk az ételhez és már csak kb. 5 percig főzzük, hogy a cukkini res maradjon. Ha elkészült, félre húzzuk és melegen tartjuk. A virslit felkarikázzuk és kevés olajon megsütjük egy serpenyőben. Tálaláskor a babos ragut a párolt rizsre szedjük és a tetejére ráhalmozzuk a sült virslikarikákat. Azon melegében tálaljuk az ételt. Finom, pikáns és laktató.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése