"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2012. október 5., péntek

PISKÓTA CSOKIÖNTETTEL










Gondolom ez a desszert mindenki szívében megpendít egy húrt, ami az iskolára emlékeztet. Hát persze, a jó öreg piskóta, csokiöntettel... Emlékszem mikor ez volt ebédre, azon a napon, szignifikánsan fellendült a menzán a forgalom. A háromszögletű tálcáért, komoly harc folyt az ebédlőben, nagy volt a tolakodás érte, hogy ki kapja meg előbb, a finom nyalánkságot. Most is nagy volt az öröm, mikor meglátták a tepsiben a piskótát. Most tálca és tömeg híján, csak az itthoniak álltak tányérral a kezükben. Jó volt látni, ahogy megették és tisztára nyalták a tányért...Miért is ne, hiszen itthon voltak... :o) 



Hozzávalók a piskótához: 6 tojás, 18 dkg liszt, 16 dkg cukor, 1/2 csomag sütőpor, csipet só, 6 kanál víz. Az öntethez: 1 csomag Oetker keserű-csokoládé puding, 5 dl tej, 2 dl tejszín, 5 kanál cukor, 2 csapott evőkanál kakaópor, 1 kanál teavaj.



A piskótához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá felverjük. A sárgájákat a cukorral fehéredésik keverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a sütőporral elkevert lisztet.elkeverjük. A végén lazán belekeverjük a fehérje habot. Sütőpapírral bélelt, 20 x 30 cm-es tepsibe öntjük a piskóta masszát és előmelegített sütőben, 175 C-on kisütjük. Míg sül a piskóta, addig megfőzzük az öntetet. A csomagoláson lévő utasítás szerint megfőzzük a pudingot, majd a végén belekeverjük a vajat is. Melegen tartjuk. A piskótát felkockázzuk, nyakon öntjük a csokiöntettel és habrózsával feldíszítve tálaljuk. Ha még jobban fel akarjuk turbózni a desszertet, akkor pár gyümölcsdarabot is szórhatunk rá...









Illéskrisz Konyhája



10 megjegyzés:

  1. Csodásan mutat és nagyon finom desszert! Talán ha menzán is ilyen körítéssel adták volna akkor még többen lettek volna a sorban!:-)

    VálaszTörlés
  2. Bezzeg nálunk nem volt ilyen a suliban! Szuper!

    VálaszTörlés
  3. Hermosa y estupenda receta una tentación al paladar,abrazos y abrazos.

    VálaszTörlés
  4. Nem emlékszem, hogy nálunk a suliban lett volna ilyen finomság a menzán... Ha lett volna, biztos erőteljesen emlékeznék rá. ;-) A fotód annyira élethű, hogy már nyúltam is a kiskanálért. :o)

    VálaszTörlés
  5. Na igen. Ezért érdemes volt aznap iskolába menni...

    VálaszTörlés
  6. Csak az iskolában soha nem így tálalták, persze akkoriban nekünk nem nagyon számított a körítés:) Ez mindig minden helyzetben sikeres desszert, mi is szeretjük:) Szép hétvégét nektek Kriszti:)

    VálaszTörlés
  7. Erre én sem emlékszem diák éveimből! Pedig nagyon boldoggá tettek volna vele! :)))

    VálaszTörlés
  8. Azért sokunknak ismerős, akiknek meg nem, ott a konyhás néni a bűnös... :o))) Vicceltem!

    VálaszTörlés