"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2011. június 12., vasárnap

HELLO KITTY TORTA















Az ünnepelt...



Timikének készítettem ezt a Hello Kitty tortát. Ő, a párom nagybátyjának a fogadott lánya. Timi szellemi fogyatékos, Kéthelyen él intézetben. Az anyja eldobta, nem törődik vele, és így a párom nagybátyáék szokták évente kétszer elhozni őt nyaralni illetve teleni, egy-egy hónapra. Egyébként már egy felnőtt nő, most tölti a 36. életévét. Nagyon ragaszkodó, szeretetigényes emberke, állandóan ölelget és szeretget minket. Nagyon jól érzi itt magát, sokat próbál segíteni és nem mellesleg szorgalmas is. A hétéves lányommal jól eljátszanak, szeretik egymást. Mindig panaszkodik, hogy az intézetben sosem kap tortát...Most is, és tavaly is sütöttem neki, hogy boldog legyen. Tavaly Barbie torta volt, idén meg ez a Hello Kitty-s. Citromos ízűt kért, így teljesítettem a kívánságát. Lemon curd krém, mascarponeval keverve. Ezzel lett töltve a torta. Remélem tetszeni, és ízleni is fog neki...


Hozzávalók egy zsúr tortához:  3 tojásból sütött, kerek piskóta lap / 3 lapba vágva /, 2 citrom, 2 tojás, 12 dkg cukor, 1 evőkanál étkezési keményítő, 25 dkg mascarpone krém. A díszítéshez: marcipán, étcsokoládé, cukorgyöngy.


A kész piskótát 3 lapba vágjuk, majd félre tesszük, míg elkészítjük a citromos krémet. Először a lemon curd krémet főzzük meg. Egy nagyobb lábasban felteszünk vizet forralni, ebbe beleállítunk egy akkora tálat, amely belefér és az alja beleér a forró vízbe. A tálba ütjük a két tojás, hozzáadjuk a cukrot, a citromok átszűrt levét és az étkezési keményítőt. Kézi mixerrel lassú fokozaton, addig keverjük, míg besűrűsödik a citromos krém. Ha elkészült, levesszük a tűzről és kihűtjük. Ha teljesen kihűlt a krém, hozzáadjuk a mascarpone krémet és habosra felverjük az egészet. Ezzel krémmel töltjük meg a tortát. A torta oldalára, és a tetejére is hagyunk keveset a krémből, hogy a marcipán rá tudjon majd ragadni. Kiszabjuk a marcipánt kerekre, ráillesztjük a torta tetejére, és olvasztott csokoládéval megrajzoljuk a cica fejét. Marcipán masnival és cukor gyönggyel díszítjük a tortát.





11 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett, az én lányomnak is biztos tetszene:) Nagyon kedves dolog, hogy meglepted vele Timikét, gondolom ő még úgy tud örülni, mint egy gyerek.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon kreativ vagy! Szep lett, biztosan az unnepelt is nagyon orult neki:).

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű a torta és Timike is nagyon aranyos a tortával, szép a kép!

    VálaszTörlés
  4. Mónika, Angéla!

    Köszönöm!

    Trollanyu!

    Igen, Timike hiába 36 éves, kb. 3-4 éves butuska gyerek szintjén van. De nagyon kedves és hálás. Boldog volt és örülök, hogy legalább ennyi boldogságot tudtam neki adni...Megjegyzem a lányom kicsit féltékeny volt a tortára...

    Zsuzsiga, Undercover!

    Köszönöm szépen!

    VálaszTörlés
  5. Ilyen szép tortát én sosem fogok készíteni. Maradok a rusztikus tortáimnál, azzal nincs macera. ;-)
    Nagyon önzetlen és kedves dolog amit tesztek!

    VálaszTörlés
  6. Kriszta!
    Nagyon szívmelengető a torta története!

    VálaszTörlés
  7. Barbi!

    Sohase mond, hogy soha! Dehogy nem tudsz Te ilyet csinálni...Ne viccelj már! Piskótát tudsz sütni, a lemon curd krém pofon egyszerű, a marcipánt pedig kinyújtod és kistányér segítségével kőrbe vágod, a cicát pedig olvasztott csokival megrajzolod...Ennyi! :o))))

    Gesztenye!

    Köszönöm! Tényleg volt nagy boldogság a torta láttán...

    VálaszTörlés
  8. ilyen egyszerű megoldani a cicát :) elég jó ötletet adtál - köszi.

    VálaszTörlés
  9. Szia! Nagyon szép lett a torta. Mekkora tepsiben sütötted a piskótát? Köszi!
    LK

    VálaszTörlés