"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2011. június 6., hétfő

ROPOGÓS MANDULA TALLÉR


















Maradék tojásfehérje hasznosítására való ez a finom, ropogós mandulás tallér. Szinte a semmiből készül, és mégis egy tálkányi nassolni való lesz belőle. Az aprósüteményes tál, egyik szereplője lehet, pl. Karácsonykor, vagy Húsvétkor...



Hozzávalók: 2 tojás fehérje, 5 dkg liszt, 6 dkg cukor, csipet só, 3 dkg vaj, 10 dkg szeletelt mandula.



A tojásfehérjéket kicsit felverjük, hogy habosak legyenek, hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a sót és a  szeletelt mandulát. Összekeverjük. Sütőpapírral kibélelünk egy nagyobb méretű tepsit, és fél evőkanálnyi halmokat teszünk a masszából, egymástól kissé távolabb. A halmokat a kanál hátával, kőrkőrösen ellapítjuk, lényeg, hogy vékony legyen, mert minél vékonyabbak a korongok, annál ropogósabbak lesznek a tallérok. Előmelegített sütőben, kb. 175 C-on, pirulásig sütjük a tallérokat. Mikor kihűltek, akkor szedjük le őket a sütőpapírról.





3 megjegyzés:

  1. Jaj, de ötletes, biztosan felkerül a listámra! Nagyon tetszik ahogy fotóztad, imádom a százszorszépet, nálunk is tele a kert, csak igyekeznem kell, ha fotózlni akarom mert a férjem mindig megelőz a fűnyíróval! ;D Vittem! Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ötletes és biztos finom is.

    VálaszTörlés
  3. Jól értem, nem kell habot verni, csak kicsit felhabosítani a fehérjét? Akár villával is lehet csinálni, vagy elő kell venni a robotgépet? :) A 3 dkg vajat is bele kell keverni?

    VálaszTörlés