Maradék tojásfehérje hasznosítására való ez a finom, ropogós mandulás tallér. Szinte a semmiből készül, és mégis egy tálkányi nassolni való lesz belőle. Az aprósüteményes tál, egyik szereplője lehet, pl. Karácsonykor, vagy Húsvétkor...
Hozzávalók: 2 tojás fehérje, 5 dkg liszt, 6 dkg cukor, csipet só, 3 dkg vaj, 10 dkg szeletelt mandula.
A tojásfehérjéket kicsit felverjük, hogy habosak legyenek, hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a sót és a szeletelt mandulát. Összekeverjük. Sütőpapírral kibélelünk egy nagyobb méretű tepsit, és fél evőkanálnyi halmokat teszünk a masszából, egymástól kissé távolabb. A halmokat a kanál hátával, kőrkőrösen ellapítjuk, lényeg, hogy vékony legyen, mert minél vékonyabbak a korongok, annál ropogósabbak lesznek a tallérok. Előmelegített sütőben, kb. 175 C-on, pirulásig sütjük a tallérokat. Mikor kihűltek, akkor szedjük le őket a sütőpapírról.
Jaj, de ötletes, biztosan felkerül a listámra! Nagyon tetszik ahogy fotóztad, imádom a százszorszépet, nálunk is tele a kert, csak igyekeznem kell, ha fotózlni akarom mert a férjem mindig megelőz a fűnyíróval! ;D Vittem! Köszi!
VálaszTörlésNagyon ötletes és biztos finom is.
VálaszTörlésJól értem, nem kell habot verni, csak kicsit felhabosítani a fehérjét? Akár villával is lehet csinálni, vagy elő kell venni a robotgépet? :) A 3 dkg vajat is bele kell keverni?
VálaszTörlés