"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2011. június 15., szerda

MÁKOS MEGA ROPI














Esténként, mikor fáradtan lehuppanunk a fotelba, olyankor olyan jó "semmit tenni"...Rögtön, ropogtatni való kedvünk támad. Nos, erre a legalkalmasabb ilyenkor,  ez a mákos mega ropi...Reccsen-roppan és törik. Egy-két rúd, és máris jó kedvünk támad, hogy ma is meg volt a kötelező nasi...


Hozzávalók: 30 dkg sima liszt, 5 dkg teljes kiőrlésű liszt, 3/4  pohár langyos víz, 1 csapott evőkanál só, 1 mokkáskanál cukor, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál szemes mák, 1/4 kocka friss élesztő.


Az élesztőt kevés langyos vízben felfuttatjuk. Majd a többi hozzávalóval együtt, kenyér tésztát dagasztunk. Letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük a tésztát. Ezután átgyúrjuk, majd diónyi darabokat szaggatva a tésztából, kb. 25 cm-hosszú rudakat sodrunk belőlük. A rudacskákat, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, majd előmelegített sütőben, 175 C-on pirosra, ropogósra sütjük a ropikat.











2 megjegyzés:

  1. Me encanta. No solo tiene que estar buenísimo, tu forma de presentarlo es preciosa. saludos.

    VálaszTörlés
  2. Elcuadernodeideas!

    ¡Gracias! Muy bonito, una distancia que me escribió ... Miré a tu blog! Son la fabricación de joyas muy agradable, y decorado con ropa de los niños también es muy maravilloso! Hábiles manos! ¡Bienvenidos!

    VálaszTörlés