"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2011. február 7., hétfő

BENŐKE a KELTFEJ....



Mókás kelt tészta Farsangra vagy Születésnapra a gyerekek örömére...



Hozzávalók 8-9 darabhoz: A tészta összetétele megegyezik a Virslis virágok tésztájával. Az alábbi bejegyzésben található....


A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 8 részre elosztjuk, majd gombócot formálunk belőlük. Egyenként oválisra nyújtjuk a gombócokat, apró pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a szájat, a kiszaggatott tésztadarabot az orr helyére tesszük, majd egy vastagabb filctoll kupakjával, kiszaggatjuk a szemeket. A kiszaggatott tésztadarabok lesznek a fülecskék.



Az arcocskákat tojás sárgájával lekenjük, a haj vonalára pedig mákot szórunk. 180-200 C-on sütjük ki, szép arany sárgára.




Felvágottal, sajttal, vagy fincsi lekvárral tálaljuk....








1 megjegyzés:

  1. Most volt nemrég farsang az oviban...
    Mit is vihettünk volna,mint Benőkéket?...
    Köszönöm a receptet!
    Nagyon gyorsan elkészült,és nagyon finom lett.
    http://csillakonyhaja.blogspot.com/2012/02/benoke.html

    VálaszTörlés