"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2011. február 11., péntek

ALBÁN SÓS KIFLI



Kifli menyország..... Friss, ropogós, csábítón illatozó. Képzelj el mellé egy kis tea vajat, néhány szelet téliszalámit és egy üde zöldpaprikát...Nos, megjött az étvágyad?  Íme a recept:

Hozzávalók : 500 gr. liszt, kb. 270 gr. langyos víz, 25 gr Extra szűz olívaolaj, 20 gr.friss élesztő, 10 gr.só, 1/2 kiskanál cukor.

 
Oldjunk fel a cukorral egy kevés vízben az élesztőt., hagyjuk, míg felfut. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a maradék vizet az oliva olajat, a sót és a cukrot. Alaposan kidagasztjuk, majd liszttel meghintve , kb. 1 óra a alatt duplájára kelesztjük. Mikor megkelt a tészta, 8 darabra vágjuk.








Ezután a tészta darabokból nyújtunk egy kb. 15x20 cm nagyságú ovális lepényt és szorosan felcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és letakarva még 25 percig pihentetjük a kifliket. Ezután tejszínnel átkenjük, a tetejét pengével, hosszanti csíkban bevágjuk és durva szemű sóval megintjük.







Előmelegített sütőben, kb. 180 C-on, 25-30 perc alatt, szép pirosra, ropogósra sütjük a kifliket.








                                                 Frissen az igazi, langyosan adjuk asztalra.









3 megjegyzés:

  1. Most kel a tészta! :) Izgatottan várom a végeredményt. :))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki. Ma megcsinálom. Remélem sikerül, és finom lesz. Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki. Ma el készítem. Remélem jól fog sikerülni! Nagyon guszta!

    VálaszTörlés