Kifli menyország..... Friss, ropogós, csábítón illatozó. Képzelj el mellé egy kis tea vajat, néhány szelet téliszalámit és egy üde zöldpaprikát...Nos, megjött az étvágyad? Íme a recept:
Oldjunk fel a cukorral egy kevés vízben az élesztőt., hagyjuk, míg felfut. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a maradék vizet az oliva olajat, a sót és a cukrot. Alaposan kidagasztjuk, majd liszttel meghintve , kb. 1 óra a alatt duplájára kelesztjük. Mikor megkelt a tészta, 8 darabra vágjuk.
Ezután a tészta darabokból nyújtunk egy kb. 15x20 cm nagyságú ovális lepényt és szorosan felcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és letakarva még 25 percig pihentetjük a kifliket. Ezután tejszínnel átkenjük, a tetejét pengével, hosszanti csíkban bevágjuk és durva szemű sóval megintjük.
Előmelegített sütőben, kb. 180 C-on, 25-30 perc alatt, szép pirosra, ropogósra sütjük a kifliket.
Frissen az igazi, langyosan adjuk asztalra.
Most kel a tészta! :) Izgatottan várom a végeredményt. :))
VálaszTörlésNagyon jól néz ki. Ma megcsinálom. Remélem sikerül, és finom lesz. Nagyon guszta!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki. Ma el készítem. Remélem jól fog sikerülni! Nagyon guszta!
VálaszTörlés