"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2024. április 21., vasárnap

~ FAHÉJAS ALMÁS KEHELY ROPOGÓSSAL ~

 



















Ha kevés időd van de szeretnél mégis enni valami desszertet, akkor ez az almás krémes finomság pont neked szól. Villám gyorsan elkszül és egy kis hűtés után máris kanalazgathatod. A citrusos, fahéjas, pikáns alma, nagyszerű alap a pohár alján, amire rákerül a krémes vanília, majd a ropogósra sült édes morzsa. Tényleg mennyei desszert a gyorsaság jegyében. 


Hozzávalók 4 személyre: 50 gr. vaj, 4 piros alma, 1/2 citrom leve és reszelt héja, 3 kanál barna cukor, 1 kávéskanál fahéj. Krém: 300 ml. tej, 1 csomag vaníliás puding por, ízlés szerint cukor, 1 kiskanál vanília aroma, 1 csipet só. Ropogós: 50 gr. vaj, 75 r. liszt, 35 gr. cukor, 1 vaníliás cukor, 1 csipet só.


A sütőt bekapcsoljuk 180 C°-fokra. A ropogós morzsához a lisztet, a vajat, a kétféle cukrot és a csipet sót kézzel morzsalékosra dolgozzuk, majd sütőpapírra szórva, 5-8 perc alatt zsemleszínűre sütjük. Kihűtjük. A krémhez megfőzzük a pudingot és kevergetve langyosra hűtjük. Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk és vajon párolni kezdjük. Ízesítjük a barna cukorral, a citromlével, reszelt héjával, fahéjjal, sóval. Addig pároljuk, amíg az alma meg nem puhul. Lehűtjük ezt is. Veszünk négy desszertes poharat, az aljára elosztjuk az alma kockákat, erre mehet a vanília krém, majd a tetejére szórjuk a ropogós morzsát. Tálalásig behűtjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése