"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2023. február 6., hétfő

~ CSIRKE CACCIATORE ~

 

















Egy zseniális olasz kaja, amit muszáj egyszer megkóstolni. Konkrétan a taljánok lecsós étele spagettivel, olíva bogyóval és a tipikus fűszereikkel, mint az oregánó, a bazsalikom, és a kakukkfű... Nagyon laktató és baromi finom. Pár mozzanatot igényel és mégis valami különleges kerülhet az asztalunkra. Ha nem kedveled a csirkehúst, akkor valami szaftosabb húst válassz helyette, pl. tarját vagy csontos oldalast. Szerintem azzal is pöpec lesz. Állj neki, nem fogod megbánni!


Hozzávalók 4 személyre: 8 felső csirkecomb vagy ennek megfelelő szelet hús, 3 kanál liszt, só, őrölt fekete bors, 4-5 kanál olíva olaj, 1 nagyobb vöröshagyma, 2 gerezd duci fokhagyma, 1 nagyobb sárgarépa, 250 gr. barna csiperke gomba, 1-1 nagyobb piros, illetve sárga kaliforniai paprika, 1 üveg fekete magozott olíva bogyó, 100 ml. testes vörösbor, 2 kanál sűrű paradicsomkrém, 1 doboz aprított paradicsomkonzerv, 2-2 teáskanál szárított kakukkfű, oregánó, bazsalikom, ízlés szerint só és egy csipet barna cukor. Tálaláshoz: spagetti tészta, 1/2 csokor vágott petrezselyemzöld.


A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük, majd sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk. Egy nagyobb serpenyőbe olíva olajat kanalazunk, majd felforrósítjuk és megpirítjuk benne a csirkehúsok mindkét oldalát. Mikor szépen lepirultak, kivesszük őket a serpenyőből és a visszamaradt zsiradékon lepirítjuk a kétféle, aprított hagymát. Míg sül a hagyma, addig megpucoljuk a sárgarépát, felkockázzuk, a gombát leöblítjük és felszeleteljük, a paprikákat szálasra megvágjuk. Az összes zöldség mehet a hagymára. Ezzel is tovább pirítjuk az ételt. Ez után hozzáadjuk a lecsepegtetett olíva bogyót, a bort, a kétféle paradicsomot és a fűszereket. Egy korty vizet hozzáadunk még és mehetnek vissza a serpenyőbe a pirult húsdarabok is. Lefedjük és kb. 50-60 perc alatt puhává pároljuk az egészet. Tálaláskor meghintjük a cacciatorét a vágott, friss petrezselyemmel és a spagettire szedve, forrón tálaljuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése