"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2022. november 19., szombat

~ DIÓKIFLI ~

 
















Ráfordultunk a télre... Jönnek a bekuckózós, forró csokoládés, puha takarós esték. Erre tökéletesek ezek az apró, diós, omlós kiflikék. Uzsonnára egy forró ital mellé tökéletesek, de bátran megállják a helyüket majd az ünnepi süteményes tálon is. Jól záródó fém dobozban, hetekig is el áll, persze ha marad. Kétlem...


Hozzávalók kb. 30 db. apró kiflihez: 150 gr. sütemény liszt, 75 gr. darált dió, 75 gr. vaj, 1 tojás sárgája, 75 gr. cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só. Forgatáshoz: vaníliás porcukor.


Minden hozzávalót egy tálba mérünk, majd gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle. 15 percre a hűtőbe tesszük dermedni a kész tésztát. Mikor lehűlt, a tésztamasszából apró diónyi darabokat csipkedünk és apró kifliket sodrunk belőlük. Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt fektetünk, majd a kifliket belerakosgatjuk. Előmelegített sütőben, 170 C°- fokon addig sütjük a kifliket, amíg a csücskei elkezdenek megpirulni. Forrón, vaníliás porcukorba forgatjuk őket, majd kihűtjük. Tálalásig fémdobozba tesszük a kifliket.







1 megjegyzés:

  1. MORGEN fange ich gleich an zu backen
    so schön schaut das aus,,,,

    wünsche noch einen schönen ABEND
    bis bald die BIRGIT

    VálaszTörlés