"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2021. április 15., csütörtök

~ ASZPIKOS GYÜMÖLCS KEHELY ~

 



 
 

 

 
 

 
 



Rá vagyok kattanva a gyümölcsökre, úgy látszik vitaminokra van szüksége a szervezetemnek. Nem is csoda, hiszen hosszú volt a tél. Szóval megint egy vitaminbomba... Egy kis tavasz csalogató desszert, kimondottan gyümölcsökből. Végy bármilyen gyümölcsöt és öntsd le zselatinos lével. Ilyen fantasztikus desszert kerekedik ki belőle. Amit most használtam hozzá az mangó és eper, de lehet hozzá keverni áfonyát, málnát, szedret vagy ribizlit. Nyilván nyáron sokkal nagyobb a választék, de most is fellelető sok finom gyümölcs az áruházak polcain. 


Hozzávalók: 1 tálca eper, 1 mangó, 500 ml. szűrt almalé, 2 csapott evőkanál zselatin por, cukor, citromsav. Tálaláshoz: eper, citromfű levélke.


A zselatin egy kevés almalében elkeverjük, majd mikróban felmelegítjük. Az almalevet kissé megmelegítjük, hogy amikor a zselatint elkeverjük benne, majd ne rántsa össze. A langyos almalébe ízlés szerint cukrot és citromsavat keverünk, hogy jó intenzív íze legyen, majd hozzákeverjük a folyékony zselatint is. Alaposan elkeverjük. Szép átlátszónak kell lennie. Természetesen lehet édesítőszerrel is dolgozni. Plusszban azért kell ízesíteni az almalevet, mert hidegen, dermedés után sokkal jobban kihozza a gyümölcsök ízét. Következő lépésben a gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk és felkockázzuk. Az előkészített kelyhekbe szórjuk a gyümölcskockákat, majd lassan rámerjük a zselatinos almalevet. Fóliával lefedjük a kelyheket, majd hűtőbe teszük a desszerteket. 1 óra alatt tökéletesen megdermednek. Tálaláskor gyümölccsel és citromfüvel feldíszítve kínáljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése