"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2015. december 29., kedd

~ TÖLTÖTT BABAPISKÓTA ~












Lassan itt az év vége és megint elbúcsúzunk 12 szép hónaptól... Szerencsére nálunk tényleg szép és kellemes volt minden napja az évnek. Jó-jó, Augusztus utolsó hete okozott némi izgalmakat, de hála Istennek az is jól végződött. Szóval így az Ünnepek kellős közepén, már tényleg csak arra vágyik az ember, hogy túlélve a Karácsony forgatagát, kissé leengedhessen és nyugodtan, kipihenve lépjen át az eljövendő új évbe. Idén csendesen telt el ez a pár nap, az eltervezett ételek megvalósultak és csodák csodájára, maradék sem keletkezett. Minden elfogyott és minden nagyon finom volt. Szilveszterre aztán marad a lencse és a virsli, no meg a finom italok. Hogy legyen egy kis sütemény is az asztalon, készítettem egy könnyed édesség. Kevés időráfordítással, tökéletes óév búcsúztató sütemény...


Hozzávalók: 40 db babapiskóta, 2,5 dl Hulala növényi tejszín, 1 tábla fehér csokoládé, 4-5 kocka ét csokoládé, kevés tej.


A fehér csokoládét összetördeljük, majd kisebb uzsonnás zacskó egyik csücskébe tesszük, majd a zacskót összecsomózzuk a csokikockák felett. Forró vizes bögrébe tesszük, hogy felolvadjon. Ha felolvadt, a zacskó csücskére piciny lyukat vágunk ollóval. A tejszínt magas falú edénybe töltjük, majd elkezdjük habbá verni, miközben csurgatjuk hozzá a fehér csokoládét. Nagyon keményre felverjük az egészet. Kevés fehér csokit hagyjunk a zacskóban a díszítéshez. A babapiskóták alját hirtelen a tejbe mártjuk, de vigyázzunk, hogy ne áztassuk el őket. 20 darabot tálra teszünk, majd habzsák segítségével csokihabot nyomunk a tetejükre. A hab tetejére ismét mártott babapiskóta kerül. A végén felolvasztjuk az ét csokoládét is, majd felváltva a fehér csokival, áthúzzuk a piskóták tetejét. 2-3 órára pihenni tesszük a süteményeket, hogy átpuhuljanak. Könnyed és finom desszert.
 Ötlet: Facebook


BOLDOG ÚJ ÉVET !





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése