"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2013. szeptember 22., vasárnap

KLASSZIKUS TÚRÓS KUGLÓF













Végre itt... Már majdnem a régi vagyok, így neki is álltam a sütésnek. Családom már nagyon ki volt éhezve valami egyszerű, de finom süteményre. Krémeset nem akartam, mert azt nem mindenki szereti, így maradt a jól bevált kevert tészta, a túró és a vanília ízével. Ez elronthatatlan. Szerintem. Reggelire készült, de simán helyt áll egy teadélutánon vagy egy amolyan beszélgetős zsúron... Simán porcukorral megszórva vagy csokoládé öntettel is bátran tálalhatjuk. Nagyon finom.



Hozzávalók: 25 dkg áttört, friss tehéntúró, 18 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor vagy 1 vanília kikapart belseje, 25 dkg liszt, 25 dkg vaj, 2 tojás, 1/2 csomag sütőpor, 1 csipet só, 1/2 citrom reszelt héja.



A puha vajat keverő tálba tesszük és a cukorral habosra keverjük. Ez után hozzáadjuk a tojásokat is és tovább keverjük a masszát. A lisztbe elkeverjük a sót, a sütőport, a citrom reszelt héját, és kanalanként a tojásos masszához adagoljuk. A végén belekeverjük az áttört túrót is és a vaníliát. Alaposan kivajazunk és liszttel meghintünk egy kuglófformát, majd a masszát beletöltjük. Akkor jó, ha a tészta, 3/4 részig töltötte meg a formát. Előmelegített sütőben, 175 C-on, kb. 35-40 percig, tűpróbáig sütjük a süteményt. Ha megsült, óvatosan tálra borítjuk a kuglófot, kihűtjük, majd porcukorral megszórva tálaljuk. Habos kakaó vagy kávé mellé, nagyon finom desszert...






Illéskrisz Konyhája



15 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök, hogy itt vagy, és csoda finomat hoztál... :P

    VálaszTörlés
  2. Szemet-szívet melengető belépő! Jó, hogy itt vagy és máris egy "gyorsan mentenem kell"-receptet hoztál! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon hiányoltalak már! :) Szuper kis kuglófot hoztál!

    VálaszTörlés
  4. Milyen csodás, békebeli kuglóf. A látvány arra késztetett, hogy mélyen beleszippantsak a levegőbe, hátha megérzem az illatát. Jó, hogy itt vagy újra!

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű és hogy finom, nem is kérdés:) Örülök, hogy itt vagy újra:)

    VálaszTörlés
  6. Én nagyon szívesen eluzsonnáznék veled egy ilyen kuglóf társaságában! Örülök, hogy lassan visszatérsz, és újra hozod a finomságokat a gyönyörű fotóiddal!!! :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szépet és finomat sütöttél! Örülök, hogy újra itt vagy!

    VálaszTörlés
  8. Már látom, hogy vennem kell egy kuglófformát is ... :)

    VálaszTörlés
  9. Örülök, hogy itt vagy újra! :)
    Egyszerű és finom kuglófot hoztál nekünk. :)

    VálaszTörlés
  10. ÉÉÉÉÉs ismét egy Krisztis finomság, csodás fotókkal! Hajrá Kriszti! Örülök, hogy már majdnem e régi vagy! :-))

    VálaszTörlés
  11. Krisztina jobbulást neked, remélem mihamarabb talpra állsz ebből az egészből teljesen, sajnos időnként vannak ilyenek, velem is volt hasonló, én pánik beteg lettem, nálam még hosszabb időbe telt a javulás. Sajnos az élet során legalább egyszer megrogy az ember, van aki többször is, és persze van aki sohasem, van aki jól fel tudja dolgozni az őt ért traumákat, csapásokat, ők a szerencsésebbek, mi sajna nem azok közé tartozunk, ettől azért nem vagyunk gyengébbek, csak érzékenyebbek, de tudod azt szokták mondani, ami nem öl meg az erősebbé tesz, azaz ezek után sokkal masszívabb, erősebb leszel, majd meglátod.
    Igazán minden jót kívánok és sok-sok puszi neked:-))))))

    VálaszTörlés
  12. Igen, látszik a fotón, hogy egy nagyon könnyű tésztájú sütemény. Gyönyörű és ínycsiklandozó !

    VálaszTörlés
  13. De szép:) Örvendek, hogy újra itt vagy:)

    VálaszTörlés
  14. Örvendek hogy vissza tértél és keszdesz megint finomakat sütni. Ez a klasszikus kuglóf nálunk is nagyon fel van kapva, de én tejfölt teszek a masszában. Ki fogom próbálni legközelebb turóval. Igazán jó találat, guszta, és finom. Vigyázz magadra, és további gyógyulást kinánok neked!

    VálaszTörlés