Tegnap olyan jó napom volt, annyira tökéletesre sikeredett... Pedig dolgoztam, vásároltam, éltem a mindennapi rutinos életemet. Mégis más volt. Hogy miért? Hát elmondom... Mivel egyedül kellett ma dolgoznom a munkahelyemen, és nem volt túl sok páciens előjegyezve, elvittem a lányomat magammal... Sokat segített nekem, fantasztikusan dolgoztunk együtt. Hol a számítógépen segédkezett, hol a kezelőben ügyeskedett. Úgy elrepült a délelőtt, hogy csak ámultunk, mikor készen lettünk. Munka után elmentünk az IKEA-ba, hogy délutánra, a ballagásra, vegyünk valami szép és hasznos konyhai ajándékot a kedves tanárnéninknek, Mónika néninek. Előtte az étteremben megebédeltünk, majd bejártuk az egész áruházat. Vettünk is nagyon szép dolgokat... Ez után irány volt a bank, az új kártyáért, majd sietnünk kellett haza átöltözni, az évzáróra. Az ünnepség is jó volt, nem volt hosszú és unalmas igazgatói beszéd, csak a lényeg... Bizonyítvány osztás után, kijárt egy finom fagyizás a suli mellett, majd vehettük az irányt hazafelé... Szóval így telt el a tegnapi "lányos" napunk. Ma reggel, míg kipihenték a tegnapi napot és még szenderegtek a gyermekeim, addig készítettem nekik egy finom és laktató reggelit. Nem csak reggelinek kiváló, hanem desszertnek is. Ha erre szánjuk, elég három galuska is, mert igen laktató. Nagyon finom, elhihetitek!
Hozzávalók a galuskához: 3 dl tej, 6 dkg búzadara, 1 tojás sárgája, 3 csapott evőkanál cukor, 1 csipet só, 1 evőkanál vaj. Zsemlemorzsa, csipet cukor, evés olaj. Meggymártáshoz: 30 dkg magozott meggy, ízlés szerint cukor, 1/2 citrom leve, 3 csapott evőkanál étkezési keményítő.
A tejben elkeverjük a darát, a tojás sárgáját, a cukrot, a vajat és a csipet sót. Állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Mikor megfőtt, vízzel kiöblítünk egy mélytányért, majd beleöntjük a tejbegrízt. Langyosra hűtjük. Közben elkészítjük a prézlit, úgy ahogy a gombóchoz szoktuk. Míg hűl a dara és a prézli, addig elkészítjük a meggymártást. A magozott meggyet lábosba tesszük és annyi vizet öntünk alá, hogy a szemek kilátszódjanak. Ízesítjük a meggyet cukorral, citromlével, majd felforraljuk. Az étkezési keményítőt kevés vízben elkeverjük, majd a forró meggyhez keverjük és besűrítjük vele a mártást. Ha elkészült, lehúzzuk a tűzről és langyosra hűtjük. Két vizezett kanál segítségével kiszaggatjuk a tányérból a tejbegríz galuskákat és meghempergetjük őket a zsemlemorzsában. Tálra rendezzük a galuskákat, megöntözzük őket a meggymártással, majd kevés porcukorral meghintve máris tálaljuk az ételt.
És pár kép, a tegnapi segítségemről...
Illéskrisz Konyhája
Nagyon helyes a kislányod, és ez a reggeli...Azt hiszem holnap meg is lepem a Páromat vele!
VálaszTörlésAzt sem tudom hol kezdjem! Elöször is nagyon szép a kislányod :) Gratulálok a ballagáshoz is! Ezt a galuskát meg 100000%, hogy megcsinálom, amilyen gyorsan csak lehet :)Az Ikeában én is szeretek csavarogni ;)
VálaszTörlésA galuska guszta!
VálaszTörlésA kislányod nagyon vagány! "Phü-phü-phü"
Gratula!
De édes a kislányod! :) Az étel is szuperül néz ki, mint mindig. :)
VálaszTörlésKriszti, olyan jó volt olvasni, hogy a sok gondod-bajod után végre volt egy igazán felhőtlen napod! A kislányod tüneményes, úgy látom nagyon szakszerűen csinálta a dolgokat. Az ételre nézve meg csak azt tudom mondani, hogy mindjárt éééhen haloook!
VálaszTörlésA férjem nagyon szereti a tejbegrízt, úgyhogy tuti megcsinálom neki!
VálaszTörlésA lányod pedig nagyon édes! :)
Imádom a tejbegrízt, így még nem ettem, de nagyon megkívántam a látvány után!!
VálaszTörlésTündéri lánykád van! Azt hiszem én is csinálok egy ilyen csavargós lányos napot, most, hogy szünet van!! :D
Nagyon guszta ez az összeállítás, mindkettőt nagyon szeretem! És annyira csodálatosak a fotók!!! Na meg a kislányod is nagyon édes és látszik, hogy komolyan vette a melót:))
VálaszTörlésLányok!
VálaszTörlésKöszönöm a kedves hozzászólásokat! Krisztike tényleg komolyan vette a munkát, nagyon precízen dolgozott, remélem majd ha felnő, akkor sem fog változni a munkához való hozzáállása. A galuska pedig tényleg isteni! :o)
Tetszik az ötlet! Jók lettek a képek Krisztikéről. Mi is nagyon szeretjük az ilyen anya-lánya csajos napokat. :)))))
VálaszTörlésÜgyes leányzód van, így aztán Te alig dolgoztál pénteken. :o))))
VálaszTörlésMilán imádja a tejbegrízt (nem mintha én nem imádnám:)), úgyhogy nálunk nagyon jól jönne egy ilyen reggeli... (el is mentettem)
Csodás lehetett ez a tejbegrízgaluska. Majd ki kell próbálnom. A lányos pedig nem semmi! Klassz lehetett ez a lányos nap :)
VálaszTörlésNagyon örvendve nézegettem a gyönyörü fotóidat, a kis lányod nagyon aranyoska, és meglátszik hogy sok konfidenciája van, és ügyes mint a "mama". Jól teszed ilyen fiatalon már be tanitani segiteni, és szivesen csinálja!
VálaszTörlésTetszik a tejbegriz galuska, pláne a meggymártással. Igazan guszt és finom.
Nagyon szép az a kék szin a szobában, minden passzol, és amit nagyon szeretek a kobalt blue...kobalt kék szinu vázák. Nekm is van egy pár kobalt blue vázáim, és tálak is. Imádom ezt a különleges kék szint!
Ugye milyen jó egy "mommie and me"...amit itt mi hivjuk anya és lánya nap. Nálam már anya, és anya napok jönnek, a lányom is "kis mama"..jól mondom?...vagy terhes asszonyokat hivják annak?...mert van a kis unoka lányaim is...a tieiddel kb. korabeliek!
Régóta szemezek ezzel a galuskával. Összeszedem a bátorságot és elkészítem, ha elment a sáskahad. :-)) A leányzó pont jó méretben azt hiszem. Ezennel meg is kérném a kezét Nagyfiú számára! ;-D
VálaszTörlésMár többször is megnézegettem ezt a bejegyzést. Csúcs munkahelyed van, aranyos, segítőkész Kislányod. Nagyon jó lehetett a csajos nap :)!! És persze megint isteni finomságot készítettél, és megint gyönyörű képeken mutattad meg :)!
VálaszTörlésRemélem most elmegy a bejegyzés.
Nagyon - nagyon guszta, most is jólesne :)
VálaszTörlésMost láttamoztam ezt a szuper kis ételt nálad! Valami hasonlót tettem fel tegnap a blogomra és egy kedves olvasóm hívta fel a figyelmemet a te variációdra. Nagyon tetszik! Gondolom egyet érthetünk abban, hogy ez a desszert (bár egyszerű hozzávalókból áll) nagyon finom és hamar mindenki kedvencévé válhat:)))
VálaszTörlés