"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2011. június 20., hétfő

HASSELBACK BURGONYA















A legnagyszerűbb sült burgonya formáció, amit eddig ettem. Főleg ilyenkor nyár elején, amikor az új burgonyát még pucolni sem kell, csak alaposan megsikálni. Bármilyen feltét mellé nagyon finom kísérő, legyen az sült, vagy valamilyen szaftos husi. De egy friss, öntettel nyakon locsolt saláta mellé is mennyei egy tál érel lehet.


Elkészítése: A közepes méretű burgonyákat alaposan megsikáljuk, majd kissé leitatjuk róla a vizet. Fogunk egy evőkanalat, beleültetjük a burgonyát, / akkor jó a burgonya mérete, ha pont bele illik a kanálba / majd éles késsel, 2 mm méterenként bevagdossuk. A kanál széle megakadályozza, hogy kés túlszaladjon és végig vágjuk a burgonyákat. Mikor minddel végeztünk, tepsibe rakosgatjuk őket, olajjal meglocsoljuk és befűszerezzük a burgonyákat. Én fűszersót és citromborsot szoktam használni. Forró, 200 C-os sütőbe tesszük a tepsit, és kb. 50 perc alatt, 1-2 szer megfordítva és az olajjal meglocsolgatva, pirosra sütjük a krumplikat. Ma, pirított csirkemell csíkokkal, és főtt kukoricával tálaltam...










9 megjegyzés:

  1. Ez milyen mutatós! Gondolom finom is! Nagyon ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  2. Ezt én is szoktam késziteni, nagyszerű köret, bár én magában szeretem legjobban. Nagyon jók a képek, szép szinkavalkád:)

    VálaszTörlés
  3. Ez gyönyörű, én is már többször készültem kipróbálni, de mindig elmaradt, de most tőled nagyon megkivántam.

    VálaszTörlés
  4. Ma már ettem újkrumplit,de ebből is kérnék egy adagot.Csodásan néz ki.

    VálaszTörlés
  5. Egyszerű és mégis milyen mutatós étel. Örülök, hogy rátaláltam a blogodra, gyakran benézek Hozzád, itt mindig van valami újdonság, valami remek ötlet, a képek meg gyönyörűek.

    VálaszTörlés
  6. Mónika!

    Valóban nagyon finom, érdemes így megsütni és megkóstolni!

    Trollanyu!

    Különben én is magában szeretem, egy nagy adag salátával!!!

    Kati!

    Akkor ne késlekedj a megsütésével, új krumpliból a legfinomabb!

    Aleda!

    Láttam a blogodon az új krumplit, nagyon guszta volt az is!!!

    Maria!

    Köszönöm a kedves hozzászólást! Örülök, ha benézel hozzám, igyekszem jó és finom ételeket megosztani veletek a blogomban! :o)))

    VálaszTörlés
  7. Nagyon guszta, fel is vettem a kipróbálandók listájára:-))

    VálaszTörlés
  8. Én is, én is! Nagyon guszta!!!

    VálaszTörlés
  9. Kipróbáltam én is, bár mivel csak emlékeim alapján követtem a receptet, nem egészen ilyen lett. A bevagdalt krumplikat sóztam, fűszereztem és mindegyik tetejére tettem egy kiskanál vajat. Sajnos nagyon sok idő kellett neki, míg puhára sült, viszont az alja a lefolyt vaj miatt finom ropogós lett! Legközelebb lehet, hogy római tálba teszem, hogy jobban megpuhuljon a gőzben. :)
    Ez a vagdalásos ötlet viszont nagyon tetszik, igazán dekoratív!

    VálaszTörlés