"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2010. október 29., péntek

Ákom-Bákom mákosa




Ha szeretnéd Te is megkóstolni ezt a fincsi mákos süteményt, nincs más hátra, kösd fel a kötényed, végy egy tálat, egy fakanalt és az alábbi Hozzávalókat:

- 2 tojás, 2 dl tej, 2 dl olaj,
- 20 dkg cukor, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor,
- 25 dkg darált mák, 3-4 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor, 1 dl tej.

A tojásokat válaszd szét, a fehérjéket verd fel egy csipet sóval kemény habbá, majd lazán add bele a tojások sárgáját, az olajat, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a tejet. Sütőpapírral bélelj ki egy kb. 20x30 cm-es tepsit, öntsd bele a fele mennyiségű masszát, majd rakd be az előmelegített sütőbe. 180-200 C-on süsd elő a tésztát kb. 15 perc alatt. Míg sül a tészta, keverd össze a tölteléket: mákot, a kétféle cukrot és a tejet. Vedd ki a sütőből a tésztát, kend rá a tölteléket, majd simítsd rá a másik fele tésztát. Süsd tovább még kb. 20 percig. Ha megsült, hűtsd k,i majd vaníliás porcukorral meghintve, kockára vágva tálald.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése