Lassan, de biztosan ráhangolódom a Karácsonyra.... Egy új otthon, más emberek, megváltozott élet, szóval idén most nagyon várom a Karácsonyt. Nyugalmasabb és meghittebb lesz. Legalábbis ezt gondolom. De arra törekszem, hogy így is legyen. Öt hét van hátra, ilyenkor elkezdek már kipróbálni süteményeket, amiket úgy gondolom, hogy jó lesz majd az Ünnepre. Ilyen ez a különleges puffancs sütemény is, ami habkönnyű, roppanó és írtó izgalmas, így összességében. Alig van benne bármi és mégis nagyon finom. Az omlós tésztában megbújik az édes hab és a roppanós mandula. Fenséges! Légies és különleges. Kóstold meg!
Hozzávalók: 120 gr. vaj, 2 tojássárga, 3 tojásfehérje, 60 gr. tejföl, 1 teáskanál sütőpor, 220 gr. liszt, 1 csipt só, 120 gr. cukor, 2-3 evőkanál mandula hasáb. Díszítéshez: porcukor.
A tojássárgákat egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a puha vajat és a tejfölt. Habverővel simára, habosra keverjük. Ez után mehet bele a liszt, a csipet só és a sütőpor. Gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle. 15 percre betesszük a hűtőbe pihenni. Mikor letelt a hűtési idő, diónyi gombócokat készítünk a tésztából.
Alaposan lisztezett felületen, minden darab tésztát hártya vékony körré nyújtunk ki. Kb. kistányér nagyságúnak kell lennie.
Mikor mindet kinyújtottuk, a tojásfehérjékhez hozzáadjuk a cukrot és nagyon kemény habot verünk belőle.
Minden tészta korong alsó részére teszünk egy evőkanál habot, majd rászórunk pár szem mandulahasábot.
Ráhajtjuk a tészta felső részét, majd a kezünk élével középen benyomjuk és megint félbe hajtjuk a tésztát.
Kb. 24 darab háromszöget fogunk kapni / két tepsinyi adag /.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, majd 180 C°-fokon 15-18 perc alatt halványra megsütjük őket. Sütés után porcukorral meghintjük és úgy kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése