Meleg van, ilyenkor nem szoktam a sütőt bekapcsolni. De viszont édesség dukál ebéd után. Nos ilyenkor jön számításba, a sütés nélküli hideg desszert vagy sütés nélküli torta. Mi más is lehetne, mint egy fanyarkás és gyümölcsös nyalánkság. A piacok tele vannak friss bogyós gyümölcsökel, nehéz közülük választani, ezért most vegyesen készült málnával, ribizlivel, szederrel és áfonyával.
Hozzávalók: 250 gr. krémes túró, 250 gr. mascarpone, 200 ml tejszín, 18-20 db. babapiskóta, 1 pohár tej mártogatni, 2 bögre vegyes bogyós gyümölcs, 3-4 kanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál zselatin por.
Először a gyümölcszselét készítjük el, hogy legyen ideje kihűlni. Egy kisebb lábosba szórjuk a gyümölcsöket majd hozzáadjuk a cukrot. Lassan főzve addig pároljuk, amíg a fele folyadékot elpárologtatja. A zselatin két-három kanál vízben elkeverjük és megvárjuk amíg megduzzad. Az ázott zselatint a forró gyümölcsvelőhöz keverjük. Teljesen kihűtjük. A krémhez egy tálba tesszük a túrót, a mascarponét, a tejszínt és a cukrokat. Habverővel krémet keverünk belőle. Veszünk 4 deszertes kelyhet és az aljára teszünk pár darabka tejben megforgatott piskótát. Erre jön egy sor túrókrém, majd egy sor hideg gsümölcsvelő. Megismételjük ezt még kétszer. A desszert tetejére gyümölcs kerüljön. Attól függően, hogy mekkora a kelyhünk, lehet több adag is kijön majd belőle. Az elkészült desszerteket a hűtőbe teszük. 2-3 óra kell neki, hogy az ízek összeérjenek majd bennük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése