"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2025. június 12., csütörtök

~ CUKKINI SAJTROPPANCS ~

 
















Ha szereted a cukkinit, ha valami nagyon roppanós és még sajtos is, akkor ez a Te kedvenced lesz. Amúgy is itt a cukkini szezonja, úgy hogy süsd meg, és lesz egy újabb kedvenc recepted. Mivel zsiradék nélkül készült, még egy kissé könnyebb étel is. Egy közepes méretű cukkiniből két ember abszolút jól lakik, de ha még tálalsz hozzá párolt rizst és tartármártást, akkor kapsz egy tuti főfogást. Tényleg ne hagyd ki, mert brutál finom!


Hozzávalók 4 szemlyre: 2 db. zsenge cukkini, 2 db. tojás, 50-50 gr. keményebb Trappsista illetve Parmezán sajt, 1 bögre durva zsemlemorzsa vagy pankó morzsa, ízlés szerint só, bors. Továbbá: reszelt sajt, 1 kanál vágott petrezselyemzöld, chili pehely/ opcionális/. Tálaláshoz: Párolt jázmin rizs, tartármártás.


A cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük, majd levágjuk a végeit. Először 3 részre, majd lapjában félbe, utána gerezdekre vágjuk a zöldséget. Egy tálba tesszük és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 15 percet állni hagyjuk, majd papírtörölközőre szedve leitatjuk róluk a nedvességet. Egy tálba ütjük a tojásokat és egy csipet sóval, villával felverjük. Egy nagyobb tálba szórjuk a morzsát, hozzáadjuk a reszelt sajtokat és elkeverjük. Jöhet a panírozás. Először lisztbe, majd tojásba, végül a sajtos morzsába forgatjuk a cukkini szeleteket. Veszünk egy nagy tepsit és sütőpapírt fektetünk bele. Erre rakosgatjuk egymástól távolabb, hogy ne érjenek össze, a panírozott darabokat. Előmelegített sütőben 220 C°-fokon szép pirosra, ropogósra sütjük meg a cukkiniket. Tálaláskor megszórjuk a tetejüket egy kevés maradék reszelt sajttal és a vágott petrezselyemmel. Rizzsel és tartárral tálaljuk. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése