"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2023. december 16., szombat

~ FORRÓCSOKI BOMBA PILLE CUKORRAL TÖLTVE ~

 























Téli estéken elkortyolni egy bögre forró csokoládét a legjobb döntésnek számít. Felmelegít, átjárja a testünket a meleg, édes ital. Imádom. Találtam a TikTok-on egy szuper ötletet ezekhez a cuki fehércsoki gömbökhöz. Kell hozzá szilikon félgömb forma, némi ügyesség és türelem és máris élvezehtjük az esti nyalánkság édes örömeit. Gasztró ajándéknak is kitűnő ötlet. 


Hozzávalók 6 gömbhöz: 200 gr. fehér csokoládé, 6 kanál kakaópor, 6 kanál apró pillecukor.


A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. A félgömb szilikon formákba teszünk 1-1 kanál folyékony fehércsokit. Körkörösen átmozgatjuk őket, hogy a csoki mindenhol belepje a mélyedéseket. Betesszük a formákat a mélyhűtőbe dermedni 2-3 percre. Jöhet a következő réteg csoki, majd még egy. Közben persze behűtjük, hogy a rétegek megdermedjenek. Így lesz stabil a csoki kéreg. Az utolsó hűtésnél fél órára hagyjuk bent a formákat. Mikor lehűlt, óvatosan kiszedjük a csokihéjakat a formákból. Felmelegítünk egy serpenyőt, hogy jó meleg legyen, ne forró és a hélyakat beletesszük egy egy pillanatra, hogy széle felolvadjon egy kicsit. Gyorsan egyenként megtöltjük az egyiket 1-1 kanál kakaóporral és pillecukorral és ráillesztjük a másik héjat. Így kapunk egy egész gömböt. Egy-két kocka fehércsokit felolvasztunk egy pici neylon tasakba, a csücskére picurka lukat vágunk és a gömbök tetejét áthúzzuk vele. Cukorgyönggyel díszítjük. Forró bögre tejbe ejtve fogysztjuk. Különleges és finom!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése