"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2019. október 9., szerda

~ CHIA MAGOS KRÉKER ~











Finom, ropogós keksz chia és szezámmaggal. Csak úgy magában is rettentően finom, de készíthetünk hozzá valami mártogatóst is ami pont jó, egy beszélgetős-rágcsálós estéhez. Egy baja van, nem lehet abbahagyni. A magokat kedvünkre kicserélhetjük benne, pl. mákra, lenmagra, aprított tök vagy napraforgó magra. Lényeg, hogy jó vékonyra, 2 mm-re nyújtsuk ki a tésztát és aranybarnára süssük meg, mert akkor lesz hihetetlenül finom az íze. A megpirult magok olyan különleges ízt adnak neki, hogy tényleg csak enné és enné az ember megállás nélkül...


Hozzávalók kb. 40 tallérhoz: 150 gr. liszt, 90 ml víz, 2 kávéskanál olaj, 2-2 evőkanál chia illetve szezámmag, 1/2 teáskanál finom tengeri só, 1 csipet őrölt fekete bors.


A tészta hozzávalóit mérjük ki egy tálba, majd gyúrjunk belőle kemény tésztát. Pár percig dagasszuk, hogy sima és fényes legyen. Öt perc pihentetés után nyújtsuk ki a tésztát kb. 2 mm vastag nagy lappá, és kerek pogácsaszaggatóval szaggassuk ki belőle a köröket. Ha nem akarunk ezzel bajlódni, akkor egyszerűen csak vágjuk fel a tésztát kisebb kockákra, így is pont jó lesz. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgassuk át, és 180 °C-fokon süssük meg a kekszeket kb. 10-12 perc alatt, vagy addig, amíg szép aranybarnára meg nem sülnek. Írhatnám, hogy hol és miben tároljátok, de felesleges, mert úgy is el fog fogyni...






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése